Waarom beeldend filmen? 

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de mens 80% onthoudt van wat hij ziet en slechts 20% van wat hij hoort. Vandaar het spreekwoord: "Eén beeld zegt meer dan duizend woorden". De mens is primair visueel ingesteld. Daarom heeft bij film een beeldende aanpak de voorkeur.

  

Waarom  Echt leren filmen ?

 

Je ervaart

*  hoe je een boeiende film kunt maken

*  het verschil te zien tussen driedimensionaal kijken met diepte en

   tweedimensionaal filmen zonder diepte

*  de impact van een beeldverhaal

*  dat je met individuele en professionele begeleiding op maat, echt leert filmen

*  hoe je professioneel kunt filmen

*  hoe je de knepen van het vak leert

*  het plezier en de voldoening van het filmen

 

Echt leren filmen   is een unieke manier van leren beeldend en functioneel te filmen.

Het unieke is de individuele en professionele begeleiding op maat. Je kunt op basis van advies en overleg zelf bepalen welke aspecten van het filmen je wilt leren of waarbij je gecoacht wilt worden. Je begint gelijk met opnemen en monteren. Het is bestemd voor beroeps- en hobbyfilmers, zowel voor gevorderden als beginners. Je kunt alle soorten films leren maken, van filmregistratie tot speelfilm. Bij Echt leren filmen  leer je echt de knepen van het vak.

 

Waarom individueel en op maat?

Met een individuele begeleiding op maat kan volledig worden uitgegaan van alle persoonlijke filmwensen. Een ander voordeel is dat op elk moment kan worden ingegaan op hoe men filmt en monteert. Met deze manier van leren filmen ervaar je direct vooruitgang en plezier in het filmen.

 

 

 

 

 

Waarom een beeldverhaal?

De basis voor een doeltreffende communicatie is het verhaal. Voor film is dat het beeldverhaal, een logische beeldenreeks met geluid. Een beeldverhaal bestaat uit een inleiding, een kern en een slot. Het vertelt over wie, wat, waar, wanneer, waarom en hoe. Een beeldverhaal maak je met beeld- en filmtaal. Echt filmen is een beeldverhaal op een boeiende wijze in beeld brengen.

 

Waarom functioneel filmen?

Filmen is geen tovenarij en ook geen toevallige samenloop van omstandigheden. Elk camerastandpunt, beeldcompositie, camerabeweging wordt gekozen vanwege de functie die het kan hebben in het beeldverhaal. Dat geldt ook voor de lengte van een opname en voor een beeldovergang. Vooral geluidseffecten, muziek en commentaar kunnen de beelden functioneel ondersteunen. 


Lees meer